foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Witamy na stronie Szkoły Podstawowej imienia 11. Karpackiej Dywizji Piechoty w Krzywczy

PROJEKTY EDUKACYJNE REALIZOWANE W ROKU SZKOLNYM 2017/2018

                         

Temat projektu

                                                

 Nauczyciele - opiekunowie

 

Nadmiarowi ciała „Ciao”, czyli o zdrowym odżywianiu

 

Stres – wróg, czy przyjaciel?

 

Ciekawe doświadczenia chemiczno- fizyczne dla najmłodszych

 

Być patriotą we współczesnej Polsce

 

Poczytaj mi przyjacielu

 

 

Pasjonaci czytania (cykliczne recenzje
w gazetce szkolnej)

 

Agresja w sporcie – motywacja, czy przeszkoda?

 

Projekt eTwinning –„Healthy lifestyle”-
j. angielski

 

Bernarda Kaszycka

 

 

Joanna Kapuśniak

 

Ewa Pawlus
Renata Zaleska

 

Piotr Pękalski

 

Marta Bucik, Liliana Jaszczak,
Maria Amarowicz

 

 

Liliana Jaszczak

 

 

Mariusz Płachta

 

Bożena Maryńczak

 

W roku szkolnym 2016/2017 nauczyciele języka polskiego byli opiekunami dwóch projektów edukacyjnych. Pierwszy z nich - „Pasjonaci czytania” - miał na celu promowanie czytelnictwa i rozwijanie zainteresowania literaturą. Uczestniczki projektu: Ewelina Rosiwal, Kamila Pawlik i Natalia Wojtowicz redagowały recenzje ulubionych książek, które następnie były publikowane od grudnia do maja w cyklicznych wydaniach gazetki szkolnej „Długa Przerwa”. Prezentacja drugiego projektu: „Dlaczego powinniśmy dbać o dziedzictwo kulinarne regionu?” odbyła się 2 czerwca 2017 r. Realizowany on był przez uczniów klas II i III gimnazjum. Celem podjętych przez grupę działań było zwiększenie wiedzy na temat tradycyjnych potraw swojego regionu. Uczestnicy projektu przygotowali potrawy wykonane przez siebie według tradycyjnych receptur. Zaprezentowana została również książka kucharska wykonana przez uczniów realizujących projekt, zawierająca zarówno przepisy na dania regionalne pozyskane od swoich babć i mam, jak i znalezione za pomocą Internetu. Wyczekiwaną częścią imprezy była degustacja potraw kuchni regionu Przemyśla i okolic. Uczniowie klas IV-VI oraz nauczyciele mieli okazję posmakować żurek, chleb żytni, chleb razowy, proziaki .Wszystkim smakowały również słodkie pampuchy wykonane przez jednego z uczestników. Dzięki realizacji projektu edukacyjnego „Dlaczego powinniśmy dbać o dziedzictwo kulinarne regionu?” uczniowie klas gimnazjalnych zwiększyli wiedzę na temat tradycyjnych potraw swojego regionu oraz zainteresowali się tą tematyką.

 

 

2018 Copyright Zespół Szkół w Krzywczy Rights Reserved